Kedves Versenyzők!

Köszöntünk Benneteket az 4. Országos Nyelvhasználó versenyen angol - német - francia - spanyol - orosz  - olasz nyelvből 

Versenyünk célja: „ A nyelvtudás nem cél, hanem eszköz ” gondolat jegyében szeretnénk buzdítani arra, hogy ne csak tanuljátok, hanem használjátok is a nyelvet. Bemutatni, hogy egy idegen nyelvű szöveg nem csak tanulási célokat szolgálhat, hanem ismeretszerzésre, kutatásra is alkalmas, hogy az idegen nyelv nem megtanulnivaló ismeretek halmaza, hanem sajátos lehetőség a világ megismerésére. A szövegek egy adott téma köré csoportosulnak, azt járják körbe különböző szempontok szerint. Az idei témánk:  

A McDonald'sA verseny menete: 

A verseny 5 fordulóból áll. Minden forduló tartalmaz egy szöveget és hozzá kapcsolódó, a feldolgozást segítő feladatokat, illetve egy online tesztet. A fordulók kb. kéthetente követik egymást. A verseny végén egy prezentációt kell készíteni a versenyzőknek a kapott információk felhasználásával.  

Értékelés: a versenyzők teljesítményét három szempontból értékeljük, pontozzuk az online teszteket, a prezentációkat tartalmi-nyelvi, illetve formai  szempontból. A végeredményt a részeredmények összesítése adja. 


Vidám versenyzést kívánok!