Kedves Versenyzők!

Köszöntünk Benneteket az 1. Országos Nyelvhasználó versenyen.

Versenyünk célja, mint azt a neve is mutatja, hogy a tanult idegen nyelvet ne csak tanuljátok, hanem használjátok is. Lépjünk ki  a tankönyvek világából, és vegyük észre, hogy milyen csodálatos eszköz van a birtokunkban, melynek segítségével új ismereteket, információkat szerezhetünk, bepillanthatunk más kultúrákba, .... és még sokáig sorolhatnám a nyelvtudás áldásait.

Olyan   témát   választottunk,   amit   mindenki   szeret,   és   ami   cseppet   sem „tankönyvízű”.

A verseny menete a következő:

Öt csomagot fogtok kapni. Mindegyik tartalmaz egy szöveget, és ahhoz kapcsolódó, a feldolgozást segítő kiegészítéseket, feladatokat. Ezek megoldása nem számít bele a versenybe. Megadott időpontban lesz majd elérhető egy 45 perces feladatsor, ami az adott szöveghez kapcsolódik, ezt kell interneten keresztül megoldanotok.

A  verseny  végén  pedig  egy  prezentációt  kell  készítenetek  az  öt  szövegből szerzett ismeretekből.

1 jó tanács: ne ijedjetek meg az ismeretlen szavaktól, vagy nyelvtani szerkezetektől. Először próbáljátok a szöveg egészét megérteni. A részletekben ráértek később elmélyülni.

Ne feledjétek: ennek a versenynek csak győztesei vannak, hiszen nagyon sok szót, kifejezést fogtok megtanulni, a már ismertekkel új szövegkörnyezetben fogtok találkozni, közben pedig sok érdekes dolgot fogtok megtudni a csokoládéról.

Vidám, jóízű versenyzést kívánok!

Kezdjük  mindjárt egy bónusz feladattal, versenyen kívül, meglepetés ajándékért:

gombóc artur

nem beszélhetünk a csokoládéról anélkül, hogy említést   ne   tennénk   Csukás   István   halhatatlan hőséről Gombóc Atrúrról.

Ha van kedvetek, fordítsátok le a híres csokoládé- monológját. Milyen csokoládét szeret Gombóc Artúr?

https://www.youtube.com/watch?v=Yw-PPjGPPLg