Kedves Versenyzők!

Köszöntünk Benneteket az 2. Országos Nyelvhasználó versenyen.

Versenyünk célja, mint azt a neve is mutatja, hogy a tanult idegen nyelvet ne csak tanuljátok, hanem használjátok is. Lépjünk ki  a tankönyvek világából, és vegyük észre, hogy milyen nagyszerű eszköz van a birtokunkban, melynek segítségével új ismereteket, információkat szerezhetünk, bepillanthatunk más kultúrákba, .... és még sokáig sorolhatnám a nyelvtudás áldásait.

Igyekeztünk az idén is „testközeli” témát választani:  „a farmer”

A verseny menete a következő:

Öt csomagot fogtok kapni. Mindegyik tartalmaz egy szöveget, és ahhoz kapcsolódó, a feldolgozást segítő kiegészítéseket, feladatokat. Ezeket nem kell beküldenetek,  a megoldás nem számít bele a versenybe. Minden szöveghez kapcsolódik egy on-line feladatsor, ami megadott időpontban lesz elérhető 2-3 napon keresztül.   A  verseny  végén  pedig  egy  prezentációt  kell  készítenetek  az  öt  szövegből szerzett ismeretek alapján.

A végeredményt az on-line tesztek és a prezentáció eredménye adja.

1 jó tanács: ne ijedjetek meg az ismeretlen szavaktól, vagy nyelvtani szerkezetektől. Először próbáljátok a szöveg egészét megérteni. A részletekben ráértek később elmélyülni.

Ne feledjétek: ennek a versenynek csak győztesei vannak, hiszen nagyon sok szót, kifejezést fogtok megtanulni, a már ismertekkel új szövegkörnyezetben fogtok találkozni, közben pedig sok érdekes dolgot fogtok megtudni a farmeretekről. Tudtátok például, hogy míg ezt a szöveget olvastátok kb. 10.800 farmert adtak el a világon?

Vidám versenyzést kívánok!

smile